zondag 19 augustus 2012

Verfrissende citrusscrub

Een scrub is de ideale manier om je huid diep te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Een pot lichaamsscrub uit de winkel kost al gauw een hoop geld, dus maak ik ze liever zelf!

Gezien de bijna tropische weersomstandigheden van de afgelopen dagen, heb ik een scrub samengesteld uit zeezout, zonnebloemolie, citroensap, sinaasappelzest en een fris limoengeurtje. Instant strandsfeer!


Een douchebeurt met dit potje staat garant voor een ferme opkikker, zowel voor je lichaam als je geest.
Het zout schuurt op een zachte manier je huid weer glad, de zonnebloemolie voedt en het citroensap tonet de huid. Je hele lichaam straalt echt als je uit de douche stapt, en je huid blijft licht naar citrus ruiken. De zonnebloemolie voedt zelfs zo goed dat ik achteraf geen body lotion meer nodig heb!

Gebruik: met het lepeltje wat scrub nemen, het op de natte huid wrijven met cirkelvormige bewegingen en afspoelen. Niet gebruiken op het gezicht, op kleine wondjes of geïrriteerde huid. Let goed op dat er geen water in de pot terechtkomt; dit kan ervoor zorgen dat de scrub bederft. Daarom lever ik er ook een lepeltje bij: met natte handen scrub uit de pot halen is een grote no-no.

Een pot van ongeveer 200 ml kost 5 euro en kan je via mail bestellen (op afspraak af te halen in Gent).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten